ČESKÉ VÁNOCE S JEŽÍŠKEM

20.10.2011 19:42

 

 

      V úterý 9.12.2008 se  Město Fryšták a o.s. Věneček při MŠ za pomoci ZŠ Fryšták, DISu a Hrádku připojilo k celostátnímu pokusu o rekord ve vypouštění balónků s přáníčky Ježíškovi. Této velké akce, která byla zároveň i vyjádřením podpory tradičních českých vánoc, se zúčastnilo celkem 268 obcí a organizací z celé ČR.

     Vypouštění probíhalo na hřišti u sokolovny, kde na signál Frekvence 1 bylo vypuštěno 968 balónků. Mohlo jich být mnohem více( připraveno bylo 1030 ks), ale některé děti si raději balónky odnesly domů a jiným zase uletěly dříve než bylo třeba. Během čekání na signál k vypuštění, jsme se dozvěděli od dětí, co si přejí najít pod stromečkem od Ježíška, jiné nám zazpívali různé písně a koledy. Děti si také mohly přinést doma vyrobené přáníčko pro Ježíška (některé je psaly až na místě) a vhodit je do připravené schránky. Z té se na závěr losovalo 10 dětí, které dostanou malý dárek.

     Určitě jste zvědaví, jak to s rekordem dopadlo. Mám pro Vás dobrou zprávu, rekord se podařil. V celé ČR se celkem vypustilo k nebi 100 858 balónků s přáním krásných a spokojených vánočních svátků a tím byl překonán dosavadní rekord z minulého roku.

     Chtěla bych touto cestou poděkovat vedení ZŠ Fryšták, DISu a Hrádku za velkou pomoc a také p. Poslušnému za velké úsilí při plnění tak velkého množství balónků. Také bych chtěla poděkovat všem, kteří pomáhali nejen vázat balónky a přáníčka, všechno pečlivě sčítali a také odčítali ztráty, ale také všem, kteří roznášeli balónky mezi Vás. Poděkování patří také pí. Julinové která vše moderovala a samozřejmě všem, kteří přišli za námi podpořit českého Ježíška.

     Na závěr bych chtěla všem do nového roku popřát hodně zdraví, štěstí, spokojenosti, málo starostí a co nejvíce krásných dnů prožitých s dětmi.

                                                                                                            Z. Vidlařová