Lampionový průvod 2008

07.11.2008 16:52

V první listopadový páteční podvečer se na náměstí ve Fryštáku začalo scházet velké množství dětí se světýlky. Nebyla to světýlka ledajaká, byly to rozzářené barevné lampiony, různých tvarů i velikostí. Čekali zde také 2 jezdci na koních, kteří byli obklopeni houfem zvědavých dětí.

Odbila 17. hodina, ještě pár minut pro opozdilce, a lampionový průvod mohl začít. V čele průvodu jeli jezdci na koních. Průvod byl tak dlouhý, že jsme ani konce nedohlédli. Není krásnější pohled na rozzářené oči dětí, hrdě nesoucí svůj svítící lampion tmavou ulicí. Při přecházení hlavních silnic nám příslušníci místní policie zastavili provoz, abychom mohli bezpečně přejít. Zato bych jim chtěla touto cestou moc poděkovat.

Cíl byl stanoven na fotbalovém hřišti, kde na závěr měla proběhnout velkolepá ohnivá shou. Bohužel na poslední chvíli z technických důvodů na tuto shou mohl přijet jen jeden účastník, který se snažil celou situaci zachránit a předvedl dětem alespoň malou část toho, co umí. Pokud se někomu program zdál být chudý, velice se za to omlouvám, ale nebyl už čas najít náhradní program.

Malou poznámku na závěr. Je velmi jednoduché kritizovat druhé, ale přijít s pomocnou rukou chce chuť a odvahu, ale tu už má málo kdo.

Nicméně nás to neodradí a budeme se těšit na bohatou účast na další naší akci.

 

                                                                             členové Věnečku