Hurá na drakiádu

19.10.2011 19:53

 

 

Léto uběhlo jako voda a nastal podzim. S ním přišel i čas pouštění draků. Ani obč.sdružení Věneček nezůstalo pozadu. Tentokráte ve spolupráci s DIS klubem jsme ve čtvrtek 7.10. 2010 za fotbalovým hřištěm ve Fryštáku uspořádali již 5. ročník drakiády. Počasí nám tentokráte opravdu přálo, a tak o závodníky nebyla nouze. Sešlo se neuvěřitelných 80 závodníků v doprovodu svých maminek, tatínků i babiček a dědečků.. Musím přiznat , že se bylo na co dívat a porota, která přijela s malým zpožděním, byla mile překvapena tak velkou účastí.

Viděli jsme draky různých velikostí i barev, kupované i doma vyrobené, draky ladně se pohybující na obloze i ty, kterým se zrovna moc nechtělo.Některé děti měly dokonce vyrobeno i několik draků, a to pro případ, kdyby náhodou některý nechtěl létat, nebo přišel k úrazu. Pro zpestření drakiády si pan Jiří Sadila připravil věci k výrobě malých větrníků, které si děti mohly s jeho pomocí vyrobit a odnést si domů. Na závěr drakiády porota vybrala z každé kategorie ( školák, předškolák a drak domácí výroby) 5 dětí , které dostaly věcné dárky a diplom a všechny ostatní děti dostaly sladkou odměnu za jejich velké snažení. Ani rodiče nepřišly zkrátka, neboť porota vybrala 2 zástupce, kteří dostali malý dárek a hodnocení jako nejvytrvalejší rodič drakiády.

Chtěla bych poděkovat porotě za jejich opravdu nelehký úkol v hodnocení, neboť v tak velkém množství na velké ploše vybrat vítěze , je skutečně úkol nad úkoly. Také moc děkuji sponzorům za sladkosti do balíčků pro děti. Největší poděkování posílám všem rodičům a prarodičům za jejich velkou účast a hlavně za jejich úžasnou přípravu , kterou věnovali při výrobě draků. Je krásné dívat se do dětských očí , plné nadšení a očekávání, jestli společně vyrobený drak poletí. Za tu jejich radost v očích Vám moc děkuji.

Za obč. sdr. Věneček Zdeňka V.